achange.blogg.se

En dag fick jag inte längre tillgång till preventivmedel pga att jag va för överviktig och riskerade blodpoppar med mera. Detta va i November 2010. Jag fick preventivmedel i 1 år hade jag inte gått ner något i vikt då så skulle hon inte skriva ut något mer. De va mitt wake up call. Kärringen skulle få se! Maj 2011 gick jag med i något som skulle förändra mitt liv för alltid, vikt väktarna. Det här är min resa mot ett hälsosammare och gladare liv, med god mat och till sist ett möte med barnmorskan.

Allergisk - men hur ska jag kunna gå ner i vikt?

Publicerad 2013-11-20 09:04:06 i Allmänt,

Många bortförklaringar har jag haft genom åren. Jag tycker inte om att träna, jag har inte råd, jag har inte tid, jag vet inte hur eller så har man trott hur i en tid försökt och misslyckats. Min största bortförklaring har varit "jag är allergisk" Jag vet att när man ska gå ner i vikt är grönsak en stor del av viktminskningen. Jag var allergisk emot morot och paprika, och vad skulle jag då äta för grönsaker? Man kan ju inte äta sig mätt på sallad gurka och tomat. Jag har kommit på andra tankar, det finns de som har det värre än mig och klarar av att gå ner i vikt. Allt ifrån laktos där det finns ett litet utbud av lätta produkter, 15% är den minsta frache procenten exvis. Den som är allerisk emot stenfrukter, enormt mycket frukter som måste undvikas. De finns säkert de som inte kan äta varken stenfrukter eller laktos, här är jag och gnäller över morot och paprika.
De finns oändligt mycket frukter och grönt man kan äta även om man är allergisk. Jag var otroligt trångsynt vad gällande min allergi, ist för morot i köttfärsåsen kunde jag ha i champinjoner, brockoli majs? Fantasi mina vänner fantasi, allt för att bli mätt.
Ärtskidor, plommontomater, blomkål mums, kokt lomkål med en liten klick smör i de, de är kärlek de. De jag till sist gjorde var att ta kontakt med en deitist, de finns otroligt mycket grönsaker som man inte har en aning om, savoykål hade jag aldrig hört talats om och de var fatastiskt gott att fräsa i stekpannan eller ha i salladen. Savoykål är en lite grövre grönsak ist för isbergsallad.
När jag väl började på viktväktarna fick jag höra att vissa inte fick i sig "rätt fett" för att de va allergiska mot nötter, men lax, avokado, olivolja de finns allternativ där också.
Att vara allergisk i en viktminskning ska inte vara ett hinder, det blir en lite större utmaning. Kör hårt, och ät de du kan och gillar. Vem har sagt att man inte kan äta tacos med endast köttfärs och gurka? Endast du sätter gränserna.
 
Vad åt du innan du började din viktresa? Gör din köttfärsås som du brukar göra, men minska på fett och om du har i mejerier. Sänk fetthalten på mejerier, går det inte lägre än till 15% men var nöjd med de och ha i mindre eller ta bort det om det går. Ta det i ettapper, en viktminskning är inte en självklarhet.
 
Jag hoppas mina ord kan hjälpa dig på vägen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela