achange.blogg.se

En dag fick jag inte längre tillgång till preventivmedel pga att jag va för överviktig och riskerade blodpoppar med mera. Detta va i November 2010. Jag fick preventivmedel i 1 år hade jag inte gått ner något i vikt då så skulle hon inte skriva ut något mer. De va mitt wake up call. Kärringen skulle få se! Maj 2011 gick jag med i något som skulle förändra mitt liv för alltid, vikt väktarna. Det här är min resa mot ett hälsosammare och gladare liv, med god mat och till sist ett möte med barnmorskan.

Snapshot

Publicerad 2014-02-19 12:43:46 i Allmänt,

Ja kvällen igår slutade med glass. Å dagen började med kladdkaka å kolakakor i personalrummet. Yes here we go! Men helgen är de inget speciellt med så jag tar mitt gotti nu. 
I kväll vankas de kurs, så är någon sugen på folkracekurs är ni välkomna. 
Helgen består förmodligen av garaget,  handla, städa och distriktårsmöte. Prommenera ska jag göra om vädret fortsätter.  
Sen är det marken å där ska jag köpa något.... något vettigt. Ska försöka hitta något roligt åt min brorson Vidar iaf. Vidar är 8 år och är hos bror min varannan helg och genom att jag har det livet som jag har med tävling, garage och särbo längre bort så blir det inte så att jag träffar honom så ofta. Så de blir ofta något extra köpt åt honom så han vet att jag tänker på honom iaf. Förra helgen så skulle Vidar och farmor på bio och vi var på folkrace så jag skickade med 50kr till godis å popcorn. Å va han skröt att han hade fått 50spänn av faster. Älskade unge ♥
 
Ikväll har jag förberedd matlåda iaf.  Gårdagens mat 6pp kanon.
 
Snyggt!  Hörrni do a change!
 
Någon mer än jag som njuter av solen. Sparco ♥

Snapshot

Publicerad 2014-02-18 19:16:03 i Allmänt,

Ja nej de blev ingen träning, nu var det inte jag som krånglade, träningsväskan var packad men men blir inte alltid som man tänkt dig. Ja ja kunde gått dit själv, men nej ensam är inte min grej. Ja jag kunde tagit en promenad eller börjat springa som mitt nyårslöfte är, men nej här sitter jag men nyköpt glass i frysen. Duktiga jag, nej! Handlade, tvättade och lagade mat ist så helt onyttigt har jag inte agerat, inget sofflock. Nej nu dka jag äta min gratäng. Recept? Down ...
 
500g nötfärs 10%
4 medelstora potatisar
1 stor burks skivade champinjoner
1 förp passerade tomater
1 paprika, röd eller gul
1 tomat
2 buljongtärningar
1 msk smör
Stek köttfärsen i lite smör. Skiva potatisen i skivor. Hacka grönsakerna smått även champinjonerna. Fräs dem i en kastrull, häll över passerade tomater och i med 2 buljongtärningar. Blanda med köttfärsen. Smörj en ungsfast form. Häll i lite köttfärsås och varva med potatis. In i ugnen 175-200grader tills potatisen mjuknat. Serveramed riven morot. Snyggt!
 
Do a change!

I farten

Publicerad 2014-02-18 06:55:00 i Allmänt,

Snarts vankas jobb. Igår hade jag
verkligen förberett min dag. En mindre frukost var packad kvarg smootie och havregrynsgröt jag skulle bara ha på kanel. Ja so it ends...
 jaja. Idag kan min dag inte gå snett? Smootien i kylen matlådan och extra sallad i kylen. Nu upp och fixa till yrvädtet till hår sen mot små juveler ♥
Do a change!
 
Läs noga nu, ikväll ska jag träna med mun vän Sara :) 

Skäms!

Publicerad 2014-02-16 19:02:00 i Allmänt,

Väääldigt länge sen jag å jag skäms. Men ska gott göra det. Julen som många viktmedvetna fasar över gick bra för min del, de blev +0,3 och det tycker jag är MVG efter dessa frästelser med choklad, goda såser, you name it. Grejen med julen och julledighet för mig är att jag kan gå upp i mina sovpaltor sätta mig i soffan å äta upp resterna av de godsaker vi satte i oss kvällen innan. GOD frukost ja, mår magen bra efter de nej. Å mår magen bra mår jag bra.
När jag jobbar brukar jag fråga hur barnen mår när de kommer på morgonen. Oftast så mår de bra men ibland säger vissa att de inte mår bra. Där tycker jag att det är skönt att ta itu med det där icke måbraiga direkt på morgonen, vad var det som gjorde att barnet mådde dåligt just den här morgonen. Löser man det direkt på morgonen är jag övertygad om att resten av dagen blir bra. Oftast i dessa diskussioner när barnen säger att de mår bra kommer en följd fråga som jag har reagerat över. Mår magen bra brukar jag fråga oavsett. När de säger att de mår bra, mår oftast magen bra. Men när de säger att de inte mårbra och följdfrågan om magen mår bra kommer, svarar de 99% av gångerna nej.
Så en bra stadig frukost så magen mår bra är a och o för mig. Själva ledigheten hade jag under kontroll och under dagen kunde jag stödäta en portion gröt om nu de blivit ostkrokar till frukost. Men julafton gick inte riktigt de. 
"Ehh mamma jag ska bara gå iväg å äta en portion gröt efter all denna feta julmat men jag kommer snart" är kanske inte de ultimata. Men jag har lärt mig något, nästa jul ska jag göra så. Äta gröt till frukost så de feta kan landa på något. Min julafton slutade iallafall med toalettbesök där det kom ut ur alla jävla ändar som finns. Fet mat och jag funkar helt enkelt inte längre.  Varför kan inte hela mitt jag förstå de och ÄNDÅ äta detta skräp och må så dåligt efter. Mmm något att jobba på.
 
Nyår gick också ganska bra alltsomallt gick jag upp runt kilot över jul och nyår vilket jag som förstaårs guldmedlem känner mig grymt nöjd över. Ja, jag njöt av både ostar kex och choklad.
 
Som vanligt efter nyår var det FULL lokal på vv och jag skrattar inombords varje gång. Hur många hoppar av denna gång? Förra året var det mer tydligt att efter 2 veckor var det vi gamla rävar kvar men i år hänger det i kul! 
De som förvånar mig mest är att en person som ville gå ner i vikt i höstas var där. Denne person frågade mig många många gånger om HUR jag gör. Vikt väktarna svarade jag. MMMM metoden, möten motivation motion och MAT! Till slut kom de. Viktväktarna ären jävla sekt ok, där försvann min motivation och vilja att hjälpa denna person, fuck you! 
Men vem var inte på vv efter helgerna om denne person, så välkommen i  våran underbara sekt! :)
 
Jag har varit utan folkrace sen början av december och sådär i slutet av säsongen så blev det dubbelt upp. Vi kom hem från eskilstuna där jag slutade 5a i Bfinal. Otroligt besviken! Ledde B finalen och min A final plats var ju där, men bilen stannade, dog ville inte starta. Fan! Suckade men klappa händerna för Josefin som vann, en mycket värdig vinnare. Hem laga mat och vad gjorde vi då, störda som vi är. Satte i hallsbergs tvådagars folkrace tävling, åt mat njöt och längtade till sommaren.
Denna vinter har varit helt i min smak, jag har kunnat tränat ute hur jag vill egentligen men får inte motivationen till att göra de, hur gör ni, hur får ni motivation?! Men jag har börjat simma iallafall. Slutade dock nu i veckan då min ryggskada sen ridolyckan gör sig påmind allt för mycket, ja jag vet att man ska röra på sig ändå men de gör helt enkelt för ont!
 
Igår var vi på första folkracen för året. Snön låg ner och yrde, blöt snö men jag var så lycklig. Blöt ända in på trosorna och frös som aldrig förr, men gladare Lina får man leta efter. Nu är det inte långt kvar till 8 mars och premiären. Nytt skydd, bilarna redo och ready for race.
 
Som nyårslöfte hade jag att jag ska klara av att springa 2 km utan att stanna innan året är slut, jag har inte börjat än. Suck! De är ju så tråkigt att träna, hjälp mig! 
Jag har fått en otrolig motivation i min gamla skolkamrat Jannica iaf, jäklar vilken brud och vilken inspiration.  Men sen då jag sitter fortfarande kvar i soffan.... jag vill oxå ha den ryggen dom armarna! Sen har jag börjat läsa Niklas från phs blogg den är också ganska inspirerande,  "vanlig" arbetare som ändå får tiden och orken att räcka till till träning och bra matval. Just nu känner jag att min tid och ork räcker till jobb och bra mat val. 
Men jag SKA se ut som Jannica! En gång i mitt liv, en gång! Jag börjar imorrn, eller? Kan börja med att ta före bilder och lägga upp iaf, kommer ;)
 
 
Just nu står, lövbiffsrulladerna i ugnen och klyftisarna är snart klara. Snyggt!
Ska NI göra något den här veckan, do a change! 
Puss, Lina

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela